تبریک روز علوم آزمایشگاهی
۳۰ فروردین ماه سالروز ولادت حکیم سید اسماعیل جرجانی و علوم آزمایشگاهی را به تمامی فعالان این عرصه بخصوص همکاران ودانشجویان دانشکده پیراپزشکی تبریک و تهنیت میگوییم.
علت نامگذاری روز علوم آزمایشگاهی
سیام فروردین ماه هر سال مصادف است با روز علوم آزمایشگاهی می باشد و علت نامگذاری این روز از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تقدیر از مقام شامخ حکیم احمد گرگانی (جرجانی)، طبیب و پزشک حاذق و برجسته قرون پنج و شش هجری ملقب به «حکیم جرجانی» است. ایشان آزمایشگر، پژوهنده، پزشک نابغه و تیزهوشی است که پزشکی تنها یکی از دانشهای او بود.
تاریخچه رشته علوم آزمایشگاهی در ایران
آموزش رشتۀ علوم آزمایشگاهی در ایران از حدود سال ۱۳۳۰ آغاز گشت. در این سال یک دورۀ۶ ماهه ایجاد شد که افراد پذیرفته شده در این دوره پس از اتمام آن بعنوان کمک تکنیسین آزمایشگاه دریافت میکردند. داوطلبان ورود به این دوره میبایست دارای مدرک دیپلم میبودند.
در سال ۱۳۳۹ دورۀ سه سالۀ تخصص علوم آزمایشگاهی برای صاحبان مدرک دکترای حرفهای به وجود آمد. همچنین از سال ۱۳۴۰ دورۀ شش ماهۀ تربیت کمک تکنیسین به دورههای یک ساله ودو سالۀ تربیت تکنیسین علوم آزمایشگاهی تبدیل شد. از سال ۱۳۴۴ به بعد نیز بعضی از دانشگاه هااز جمله تبریز، تهران و ملی (شهید بهشتی فعلی) اقدام به پذیرش دانشجوی کارشناسی علوم آزمایشگاهی از طریق کنکور سراسری نمودند.
از سال ۱۳۵۳ بنا به مصوبۀ شورای تخصصی آموزش پزشکی دورۀ آسیبشناسی بالینی (کلینیکال پاتولوژی) توسط دانشکدههای پزشکی دانشگاههای ملی (شهید بهشتی فعلی)، تهران، شیراز، مشهد، اصفهان و تبریز دایر شد. در همین سال دانشکدۀ بهداشت دورۀ کارشناسی ارشدرشتۀ پاتوبیولوژی (علوم آزمایشگاهی) را با گرایشهای انگلشناسی، قارچشناسی، میکروبشناسی و بیوشیمی دایر کرد.
.
کامنت