کارشناسی پیوسته تکنولوژی پرتوشناسی

RADIOLOGY   TECHNOLOGIST

علم پرتوشناسی یکی از شاخه های علوم پزشکی بوده و جایگاه ویژه ای در امر تشخیص و درمان بیماریها دارد.که دانشجویان آن طی یک دوره 4 ساله تحت نظر اساتید مربوطه تجارب نظری و بالینی در زمینه های مختلف تصویربرداری را آموخته و قادر به انجام تکنیکهای پیشرفته تصویر برداری با استفاده از دستگاههای  آنالوگ  و دیجیتال ،مامو گرافی،آنژیوگرافی ، سی تی اسکن ، تصویر برداری ام آر ای  و سونوگرافی را می باشند.

نقش تکنولوژیست پرتوشناسی:

- دانش آموختگان دوره کارشناسی پرتو شناسی میتوانند در بخشهای تصویر برداری دارای نقشهای مراقبتی و اجرایی و مذیریتی باشند.

- انجام تصویر برداریهای پزشکی شامل  تکنیکهای ساده رادیوگرافی،استفاده از مواد کنتراست زا ،روشهای پیشرفته تصویر برداری با دستگاههای دیجیتال ،سی تی اسکن ،ام آر آی ،سونوگرافی . بی ام دی، آنژیوگرافی

-توانایی همکاری در بخشهای آموزشی و پژوهشی

جایگاه شغلی دانش آموختگان:

دانش آموختگان این دوره میتوانند در جایگاههای زیر انجام وظیفه نمایند:

مراکز تصویر برداری دولتی و خصوصی شامل:

- مراکز رادیولوژی - مراکز سی تی اسکن- مراکز ام آر ایمراکزآنژیوگرافی- مراکز سونوگرافی BMDمراکز-

تعداد واحدهای درسی :

تعداد کل واحدهای درسی دوره کارشناسی پیوسته تکنولوژی رادیولوژی 130 واحد به شرح زیر می باشد:

دروس عمومی                   22 واحد

دروس پایه و اختصاصی        84 واحد

کارآموزی                          8 واحد

کار آموزی در عرصه           16واحد

 دروس پایه و تخصصی شامل آناتومی ، آناتومی مقطعی ،فیزیولوژی،،آسیب شناسی،زیست شناسی ،اصطلاحات پزشکی،ثبت و نمایش تصاویر ، ، فیزیک و تکنیک سی تی اسکن ،فیزیک و تکنیک ام آر آی،  فیزیک پرتوها ،فیزیک رادیولوژی تشخیصی ،اصول و  کاربرد مواد کنتراست زا، اصول حفاظت در برابر اشعه ، دزیمتری پرتوهای یونیزان ،اصول تعمیرات و نگهداری دستگاهها ،تضمین و کنترل کیفی روشهای تصویر برداری،مراقبت از بیمار در بخشهای تصویر برداری،ارزیابی تصاویر پزشکی 1و2،تصویر برداری با امواج فرا صوت ،تکنیکهای پرتونگاری از اندمهای فوقانی و تحتانی، تکنیکهای پرتونگاری از تنه  و شکم ، تکنیکهای پرتونگاری ار جمجمه ، کارآموزی تکنیکهای رادیولوژی، تکنیکهای اختصاصی(ماموگرافی ، دندان،شکم و لگن با مواد کنتراست ،سیستم ادراری،آنژیوگرافی) ،مدیریت در بخش تصویر برداری

 

رشته تکنولوژی پرتوشناسی (رادیولوژی) دانشگاه علوم پزشکی ایران

رشته تکنولوژی پرتوشناسی از سال 1351 در فهرست رشته های مصوب دانشگاهی قرار گرفت و از سال 1356 در مرکز پزشکی شاهنشاهی سابق که بعدها به مرکز پزشکی ایران تغییر نام داد ، شروع به تربیت نیروی تکنسین رادیولوژی نمود . پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و آغاز به کار دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1364 ، گروه تکنولوژی پرتوشناسی به همت استاد مرحوم آقای وانیک انجرقلی و آقای دکتر علی اکبر شرفی از همان بدو تاسیس به قطب اصلی آموزش برای علاقمندان این رشته تحصیلی تبدیل شد و این امر کماکان ادامه دارد .
این گروه از سال 1392 در مقاطع تحصیلی کارشناسی پیوسته تکنولوژی پرتوشناسی، کارشناسی ناپیوسته تکنولوژی پرتوشناسی و کارشناسی ارشد رادیوبیولوژی، اقدام به جذب دانشجو نموده است .

هدف از آموزش در دوره کارشناسی تکنولوژی پرتوشناسی تامین نیروی انسانی لازم جهت انجام تکنیک های پیشرفته تخصصی تصویربرداری در حد کارشناسی می باشد.
دانش آموختگان این دوره قادر خواهند بود با رعایت دقیق نکات علمی و اصول حفاظت در برابر اشعه ، کلیه روش های گوناگون تصویربرداری و رادیوگرافی را برای بدست آوردن یک تصویر ایده آل بکار گیرند . همچنین کار با دستگاه های تصویربرداری پزشکی نظیر سیستم های دیجیتال ، MRI و CT جهت انجام تصویربرداری های تخصصی از سیستم های مختلف بدن ، از جمله وظایف یک کارشناس پرتوشناسی است.

 

 

دانشجویان گرامی می توانند برنامه آموزشی دوره ی کارشناسی رشته تکنولوژی پرتوشناسی را از طریق لینک زیر دریافت نمایند.

 

برنامه آموزشی کارشناسی پیوسته رشته تکنولوژی پرتوشناسی 

برنامه آموزشی کارشناسی ناپیوسته رشته تکنولوژی پرتوشناسی